010-179 08 00 info@novorent.se
Frank Blomqvist Regionschef Finland Modulsystem

sep 13, 2023 | Nyhet

En god arbetsmiljö för framtiden – Novorent Modul AB är nu certifierade enligt ISO 45001

 

För Novorent är det viktigt att alla som vistas i våra lokaler, arbetar på våra projektplatser eller är anställd hos oss, ska må bra och alltid känna sig trygga och säkra!

 Vi arbetar därför kontinuerligt med att utveckla vårt arbetsmiljöarbete och har som ett led i detta låtit Svensk Certifiering Norden AB genomföra en kvalitetsgranskning av vårt sätt att arbeta, våra processer och ledningssystem. Vi är nu mycket glada över att berätta att vi formellt blivit certifierade enligt arbetsmiljöstandarden ISO 45001. Sen tidigare är vi även certifierade inom områdena miljö- & kvalitet enligt ISO 14001 & 9001. 

”Arbetet med att skapa och införa ett hållbart ledningssystem och certifieringarna har ett stort värde för våra kunder, samarbetspartners och medarbetare, det ger oss samtidigt ett bra stöd för att driva verksamheten mot våra mål på ett hållbart och effektivt sätt” säger Charlotte Viitanen, KMA-ansvarig på Novorent.”

Novorent strävar efter att skapa en arbetsmiljö som präglas av öppenhet, sammanhållning och hälsa.

 ”Alla medarbetare ges möjlighet att påverka och vara med och utveckla vår gemensamma arbetsmiljö vilket resulterar i ett härligt, professionellt och engagerat team. Novorent är på alla sätt en pålitlig samarbetspartner vid behov av en tillfällig lokallösning” säger Erik Gutenwik, VD på Novorent. 

 

Se mer nyheter och inspiration

Solenergi – ett hållbart tillval 

Solenergi – ett hållbart tillval 

Ett välisolerat klimatskal och smart uppvärmningssystem ger låga driftkostnader och ett behagligt inneklimat i Novorents modulbyggnader  

Vill ni ytterligare minska er klimatpåverkan och era energikostnader erbjuder vi nu även ett färdigt solcellskoncept i samarbete med Fasadsystem AB.  

Läs hela artikeln >>
Nya standardvillkor för mer transparent och effektiv upphandlingsprocess

Nya standardvillkor för mer transparent och effektiv upphandlingsprocess

I en bransch som ständigt utvecklas och möter nya utmaningar, är det viktigt att ha tydliga och balanserade villkor som underlättar för både beställare och leverantörer. Rentalföretagens nya standardvillkor, RFSM24 är framtagna för att skapa en mer transparent och effektiv upphandlingsprocess, vilket bidrar till en starkare och mer hållbar hyresmodulmarknad.

Läs hela artikeln >>
God Jul

God Jul

God Jul 2023 närmar sig sitt slut och vi på Novorent vill passa på att sända våra varmaste julhälsningar! Tack till er, våra kunder, leverantörer och samarbetspartners som var med oss under året! Vi önskar er alla en riktigt skön julhelg med nära och kära. Novorents...

Läs hela artikeln >>
Glad sommar önskar Novorent

Glad sommar önskar Novorent

Glad sommar önskar Novorent Sommar och semestertider står för dörren och vi på Novorent vill med dessa bilder från pågående montage i Helsingfors och Kaskö passa på att önska en riktigt fin sommar. Vi kör på för fullt över sommaren för att leverera nya toppmoderna...

Läs hela artikeln >>
Henrik Backman anställd som projektledare

Henrik Backman anställd som projektledare

Med ökad orderingång mannar Novorent upp i Finland. Vi är glada och stolta över att välkomna Henrik till vårt team. Henrik kommer närmast från en roll som projektledare på Balco, men har dessförinnan 5 års erfarenhet som projektledare i modulbranschen.

Läs hela artikeln >>
Vad kostar det att hyra moduler?

Vad kostar det att hyra moduler?

En vanlig fråga vi får är hur mycket det kostar att hyra moduler. Då vi arbetar med ett standardiserat modulsystem är det lätt att tro att alla våra modulbyggnader är likadana. Vi skulle tvärt emot säga att varje projekt är helt unikt, då det finns en rad olika faktorer som varierar från projekt till projekt. För att kunna lämna ett pris behöver vi därför mer information.
Faktorer som påverkar etablerings- och/eller hyreskostnad är bland annat:
1. Objektets geografiska placering, vilket påverkar kostnader för transport och resor.
2. Vald planlösning påverkar både montagekostnad och hyreskostnad. Generellt kan sägas att lösningar med få eller inga avsteg från standard är billigare än lösningar med många ändringar.
3. Övriga tillval, till exempel svagströmsinstallationer.
Vad vi kan säga, rent generellt kring kostnader, är däremot att med moderna moduler från Novorent får Ni välisolerade lokaler utrustade med den senaste tekniken. Detta ger er låg energiförbrukning och därmed låga driftkostnader.
Vill ni veta mer? Hör gärna av er till oss så hittar vi tillsammans den bästa och mest kostnadseffektiva lösningen för just er verksamhet!

Läs hela artikeln >>
God Jul

God Jul

2022 närmar sig sitt slut och vi på Novorent vill passa på att sända våra varmaste julhälsningar!

Tack alla ni kunder, leverantörer och samarbetspartners som var med och gjorde detta år så speciellt! Vi önskar er alla en riktigt skön julhelg med nära och kära.

I år sänder vi på Novorent även en extra tanke till Ukraina och stödjer Läkarmissionens arbete med att stötta barn som lever i svår utsatthet. På centret i Lviv får barnen mat, varma kläder, sjukvård och vuxna som ger omsorg och kärlek. En trygghet som behövs extra mycket nu.
Ingen kan göra allt men vi kan alla göra något. Tillsammans är vi starka!

Ta hand om varandra så ses vi 2023!

Läs hela artikeln >>
Skola monteras i Karleby

Skola monteras i Karleby

Skola monteras i Karleby  Vi tackar Karleby kommun för förtroendet att leverera en Novum skola. Förra veckan levererades och monterades modulerna och nu färdigställer vi de nya inspirerande skollokalerna. Kunden har utgått från vårt standardsystem, med några få...

Läs hela artikeln >>
Montage i Finland

Montage i Finland

I förra veckan påbörjades montage av våra Novum-moduler i Rovaniemi, Finland. Modulerna ska nyttjas som dagcenter och projektet beräknas vara klart i slutet av oktober.

Läs hela artikeln >>
Novorent