010-179 08 00 info@novorent.se
Frank Blomqvist Regionschef Finland Modulsystem

mar 13, 2024 | Artikel

Samtal med John

Johns historia hos oss började för ca 4 år sedan, men han har varit i branschen länge, ända sedan 1998. Under sin yrkeskarriär har han arbetat mycket med produktutveckling och byggteknik för olika företag, både i Sverige och USA.  

Vad är din roll på Novorent?

Jag är Teknikchef med ansvar för produktutveckling och vår IT miljö! Det innebär kontakter med många olika intressenter såsom vår tillverkare av moduler, konsulter inom olika teknik discipliner, leverantörer och inte minst mina kollegor!

Vad är det bästa med att arbeta på Novorent? 

Att i team med kollegor och konsulter skapa ett riktigt bra företag med produkter som vi kan vara stolta över att erbjuda våra kunder!

Hur ser en vanlig arbetsdag ut?

Det varierar mycket över tid, vilket är stimulerande, men det handlar mycket om att leda projekt och kommunicera med intressenterna jag nämnde tidigare!

Berätta lite mer för oss, vem är John?

En Chalmerist med stort intresse för byggteknik!

Vad gillar du att göra på fritiden?

Jag njuter av att leva nära naturen och havet med min familj och vår Cocker Spaniel. Jag tränar för att hålla mig i bra form och inte sällan har jag någon tävling som mål!

Jag lagar gärna min favoriträtt som är en thailändsk gryta med kyckling, röd curry, grönsaker och cocosmjölk som min svåger från Thailand/Kanada har lärt mig att tillaga.

Vad är det bästa med att arbeta i modulbranschen?

Det är en härlig känsla att få se en färdig modulbyggnad med verksamheten igång efter att jag och mina kollegor tillsammans har levererat en byggnad med riktigt bra förutsättningar!

Givet din bakgrund, hur har branschen för moduluthyrning förändrats de senaste 25 åren?

Kraven i BBR29 har gjort att äldre modulsystem har svårt att möta de nya kraven. När kraven får fullt genomslag i branschen och de äldre modulsystemen har fasats ut eller uppgraderats kommer bland annat inomhusmiljön att bli betydligt bättre för de som nyttjar tillfälliga lokaler!

En stor utmaning vid utveckling av nya modulsystem har varit frekventa förändringar i regelverket, inte minst inom området energi.

Tidigare utvecklingsprojekt har gett oss mycket erfarenhetsbaserad kunskap som vi nyttat för att skapa en ny premiumprodukt. Med modulsystemet Novum erbjuder vi våra kunder bästa möjliga inomhusmiljö, låg energiförbrukning och ett väl utvecklat brandskydd.

Vad ser du som de största fördelarna med att hyra moduler av Novorent jämfört med att bygga en traditionell permanent byggnad? 

Flexibiliteten i att hyra och möjligheten att skapa samma typer av planlösningar som i en permanent byggnad tack vare måtten på våra stora moduler (4×14 m). Trots att modulerna utvecklats för att kostnadseffektivt etableras för tillfälliga behov har de en väldigt hög standard och kvalité.

Till sist, har du någon dold talang?

Den är inte speciellt dold för mina kollegor men jag utövar fortfarande, efter över 45 år i samma förening, sporten rodd. Jag ror med samma vänner som jag känt sedan jag var barn! Gemenskapen i föreningen är definitivt en stark motivation till att fortsätta!

 

Tack så mycket för pratstunden John! 

Vill du tala vidare med John så tveka inte att kontakta honom! 

Se mer nyheter och inspiration

Solenergi – ett hållbart tillval 

Solenergi – ett hållbart tillval 

Ett välisolerat klimatskal och smart uppvärmningssystem ger låga driftkostnader och ett behagligt inneklimat i Novorents modulbyggnader  

Vill ni ytterligare minska er klimatpåverkan och era energikostnader erbjuder vi nu även ett färdigt solcellskoncept i samarbete med Fasadsystem AB.  

Läs hela artikeln >>
Nya standardvillkor för mer transparent och effektiv upphandlingsprocess

Nya standardvillkor för mer transparent och effektiv upphandlingsprocess

I en bransch som ständigt utvecklas och möter nya utmaningar, är det viktigt att ha tydliga och balanserade villkor som underlättar för både beställare och leverantörer. Rentalföretagens nya standardvillkor, RFSM24 är framtagna för att skapa en mer transparent och effektiv upphandlingsprocess, vilket bidrar till en starkare och mer hållbar hyresmodulmarknad.

Läs hela artikeln >>
God Jul

God Jul

God Jul 2023 närmar sig sitt slut och vi på Novorent vill passa på att sända våra varmaste julhälsningar! Tack till er, våra kunder, leverantörer och samarbetspartners som var med oss under året! Vi önskar er alla en riktigt skön julhelg med nära och kära. Novorents...

Läs hela artikeln >>
Glad sommar önskar Novorent

Glad sommar önskar Novorent

Glad sommar önskar Novorent Sommar och semestertider står för dörren och vi på Novorent vill med dessa bilder från pågående montage i Helsingfors och Kaskö passa på att önska en riktigt fin sommar. Vi kör på för fullt över sommaren för att leverera nya toppmoderna...

Läs hela artikeln >>
Henrik Backman anställd som projektledare

Henrik Backman anställd som projektledare

Med ökad orderingång mannar Novorent upp i Finland. Vi är glada och stolta över att välkomna Henrik till vårt team. Henrik kommer närmast från en roll som projektledare på Balco, men har dessförinnan 5 års erfarenhet som projektledare i modulbranschen.

Läs hela artikeln >>
Vad kostar det att hyra moduler?

Vad kostar det att hyra moduler?

En vanlig fråga vi får är hur mycket det kostar att hyra moduler. Då vi arbetar med ett standardiserat modulsystem är det lätt att tro att alla våra modulbyggnader är likadana. Vi skulle tvärt emot säga att varje projekt är helt unikt, då det finns en rad olika faktorer som varierar från projekt till projekt. För att kunna lämna ett pris behöver vi därför mer information.
Faktorer som påverkar etablerings- och/eller hyreskostnad är bland annat:
1. Objektets geografiska placering, vilket påverkar kostnader för transport och resor.
2. Vald planlösning påverkar både montagekostnad och hyreskostnad. Generellt kan sägas att lösningar med få eller inga avsteg från standard är billigare än lösningar med många ändringar.
3. Övriga tillval, till exempel svagströmsinstallationer.
Vad vi kan säga, rent generellt kring kostnader, är däremot att med moderna moduler från Novorent får Ni välisolerade lokaler utrustade med den senaste tekniken. Detta ger er låg energiförbrukning och därmed låga driftkostnader.
Vill ni veta mer? Hör gärna av er till oss så hittar vi tillsammans den bästa och mest kostnadseffektiva lösningen för just er verksamhet!

Läs hela artikeln >>
God Jul

God Jul

2022 närmar sig sitt slut och vi på Novorent vill passa på att sända våra varmaste julhälsningar!

Tack alla ni kunder, leverantörer och samarbetspartners som var med och gjorde detta år så speciellt! Vi önskar er alla en riktigt skön julhelg med nära och kära.

I år sänder vi på Novorent även en extra tanke till Ukraina och stödjer Läkarmissionens arbete med att stötta barn som lever i svår utsatthet. På centret i Lviv får barnen mat, varma kläder, sjukvård och vuxna som ger omsorg och kärlek. En trygghet som behövs extra mycket nu.
Ingen kan göra allt men vi kan alla göra något. Tillsammans är vi starka!

Ta hand om varandra så ses vi 2023!

Läs hela artikeln >>
Skola monteras i Karleby

Skola monteras i Karleby

Skola monteras i Karleby  Vi tackar Karleby kommun för förtroendet att leverera en Novum skola. Förra veckan levererades och monterades modulerna och nu färdigställer vi de nya inspirerande skollokalerna. Kunden har utgått från vårt standardsystem, med några få...

Läs hela artikeln >>
Montage i Finland

Montage i Finland

I förra veckan påbörjades montage av våra Novum-moduler i Rovaniemi, Finland. Modulerna ska nyttjas som dagcenter och projektet beräknas vara klart i slutet av oktober.

Läs hela artikeln >>
Novorent